maanantai 19. joulukuuta 2011

Hajanaisia ajatuksia

Totta kai me odotamme valkoista joulua!  Todennäköiseltä näyttää, että kotimaan itä- ja pohjoisosassa toive toteutuu. Me täällä lännessä ja etelässä saamme nauttia vesipisaroiden kimalluksesta. Kannattaa siis iloita jokaisesta lumipäivästä! Kuvan lumilyhty syntyi 4.adventtisunnuntaina - joskin kuvanotosta ehti kulua tuskin kymmentä minuuttia, kun ylin lumipallo putosi kynttilän päälle ja kynttilä tärvääntyi käyttökelvottomaksi.
Voiko joulullekin käydä noin? Kaikki näyttää hetken hyvältä...sitten tunnelma rikkoontuu pahan mielen tai loukkaantumisen vuoksi. Toivon, että meille kaikille joulun sisin väri olisi punainen, rakkauden väri. Että voisimme olla aitoja ja tosia toisillemme. Joulun tunnelma tulee tekemättä. Jokaiselle kuuluu oma joulurauhansa, sellainen, kuin hän haluaa. Tarkoitan sitä, että samassa perheessä yksi rakastaa hiljaisuutta, toinen tv-elokuvia ja kolmas kaikkia perinteisiä jouluruokia jne. Ei pidä pakottaa puolisoaan tai lapsiaan syömään lanttulaatikkoa tai pipareita, jos he eivät niistä pidä. Siis esimerkiksi.
     Nyt on tämä päivä. Itselläni kiehuvat lantut ja taatelit hiljakseen. Aion ylittää itseni tekemällä jotain itse, mutta ei paljoa. Paljon on liikaa. Taustalla soi Rajattomat-yhtyeen uusi joululevy .On hyvä olla.


3 kommenttia:

 1. Ajattele, kumminkin sait kymmenen minuuttia katsella aitoa lumilyhtyä. Täällä etelässä ei ole sen vertaa ollut lunta, että olisi palloa saanut aikaan - eikä taida ollakaan lähiaikoina.
  Toivottelen tässä Puhurille ja puolisolleen jouluisia kymmenminuuttisia oikein monta peräjälkeen ja luntakin vaikka tammikuussa.

  Niinpä se on, Toiselle meillä ei tule joulua ilman itse paistettua kinkkua (minulle riittäisi ne ihanat kasvislaatikot, rosolli ja joulukala..) - siispä pöytään pannaan se kinkku ja vähän muuta ja kukin saa ottaa mieleisiään. Joulu ei ole ruuassa eikä lumessa, ei kynttilöissäkään. Jossain se sydämessä on ja sieltä sen houkuttelee jokin yllättävä kosketus...

  VastaaPoista
 2. just-- yllättävä kosketushin niin!

  VastaaPoista
 3. siis kirjoitn: Justihin niin! ...yllättävä kosketus!

  VastaaPoista