tiistai 9. elokuuta 2011

Hukassa ollaan

Mikä kumma meitä oikein vaivaa? Ison Kirjan sananlaskussa pyydetään: "Älä rikkautta, älä köyhyyttä minulle anna. Anna minulle määräosani leipää." Noh. Mitä näemme ympärillämme (ja itsessämme)? Ihmisen, joka haluaa kaiken aikaa. Jotenkin se haluaminen liittyy siihen, mikä itsekullekin on tärkeää. Pinnallisesti todettuna joku (yleensä mies) kiillottaa autoansa ja älähtää pienestäkin naarmusta ajopelinsä pinnassa. Auto on hänen mittarinsa tai tavaramerkkinsä. Autoista keskustellaan miesten kesken hartaasti ja paljon.  Naiset puolestaan kiillottavat ulkomuotoaan. Joku sanoi nk. naistenlehdessä: "Tunnen itseni alastomaksi ilman irtoripsiä."  Naiset puhuvat kengistä, vaatteista tai meikeistä melkoisella innostuksella.
    Joku elää viikonlopuista, toinen työstään ja kiireisestä kalenteristaan. Monelle elämä siilautuu elämän näköiseksi vain omien lasten ja heidän tekemisiensä kautta. Jos ihmisiltä kysytään, mikä on elämän tärkein asia, lähes jokainen kuitenkin vastaa: "terveys ja  perhe". Mutta vaalimmeko me näitä itsellemme tärkeitä asioita? Pidämmekö kohtuudella huolta terveydestä ja välitämmekö todella hoitaa lähisuhteitamme?
   Uutiset heittävät silmillemme asioita, jotka aiheuttavat päänvaivaa. Itä-Afrikka on kokemassa ennennäkemätöntä katastrofia. On pakko kääntää katseensa pois nälkään kuolevien lasten hiipuvilta katseilta. On helppo lakata ajattelemasta. Asia on liian suuri ja vaikea. Entä sitten kuvat maailman metropolien pörssisaleista? Talouskatastrofi on uhkaamassa koko maailmaa. Mitä kaikki merkitsee? Yhä hullumpia uutisia kuulee myös nk. vapaamielisyyden ja suvaitsevaisuuden tiimoilta. Hesarissa kuuluu olleen juttu ruotsalaisesta koulusta, jossa ei ole enää tyttöjä ja poikia, vaan vain "ystäviä". "Han" ja "hon" on korvattu "hen"illä. Ja tuohon kouluun on enemmän tulijoita kuin voidaan ottaa! Voi Herra hyvästi meitä siunaa. Mehän alamme olla todella hukassa. Suvaitsevaisuus on oikein, mutta siinäkin voidaan mennä ääripäähän. Luojan luoma elämä kääntyy farssiksi, jossa ei ole enää päätä eikä häntää. - Nyt kaatuu liian moni asia päälle. Pitää lopettaa ja toivottaa meille kaikille hulluille kuitenkin parempaa huomista.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti