tiistai 5. heinäkuuta 2011

Jumala zoomaa

Kuvittelen, miten Jumala katselee ihmisiä. Hänellä on monta miljardia zoomia, mutta hän pystyy katsomaan silti kokonaisuutta. Lisäksi Jumalalla on korvissa napit, joista kuulee joka puolelle, jokaisen maanmatosen huokauksenkin. Niin moni kärsii. Hän zoomaa heihin ja meihin, jotka niin helposti kuljemme ohi.

Perjantaina osuimme matkallamme myrskyn silmään Saran ja Sarvelan välillä pienessä gallialaisessa kyläsessä, Karviassa. Pilvet hävittivät auringon valon silmiltämme. Puut taipuivat kaksinkerroin. Vettä satoi rankasti. Tuntui, että vesi alkoi velloa merenä vastaamme tietä pitkin. Valaistuksesta huolehtivat sadat kirkkaat, maahan asti lyövät salamat. Taustamusiikkina sateen rummutuksella oli ukkosen rumpujen jylinä. En nähnyt ajaa.Mietin siinä pysähdyttyämme Jumalaa. Onko tämä nyt kokonaan hallinnassa? Oli pieni olo. Mietin puita, karjaa laitumella, ihmisiä töidensä ääressä.Katso meitä. Katso kaikkia, jokaista. Ja Jumala katsoi. Varmasti hän katsoi senkin  miehen puoleen, joka kuoli illalla samanlaisessa ukonilmassa.

Yhtäkkiä kaikki oli ohi. Parkanossa oli joku puu katkennut sähkölankojen päälle. Tie kuivui. Lämpötila kohosi takaisin ne yli kymmenen astetta, jotka myrsky oli sitä alentanut. Espooseen saavuttuamme helle helotti jo täydellä voimalla. Jumala zoomasi meihin ja näki meidän väsyneinä raahaavan matkalaukkujamme yöpaikkaan. Hän siveli silmämme uneen ja herätti uuteen aamuun. Vain Hän tietää, montako aamua on kohdallani vielä jäljellä. Päätän yrittää elää ( isolla eellä, mitä se sitten tarkoittaneekin ) oikein niistä jokaisen.

Meidän iskä, joka olet siellä taivaassa. Me tahdomme pitää Sinun nimesi pyhänä.Tahdomme Sinut valtaan. Tahdomme Sinun tahtosi toteutuvan täällä maan päälläkin. Anna meille kaikille ruokaa riittävästi. Anna anteeksi se paha, mitä tahtomattammekin teemme ja opeta meillekin anteeksiantamisen taitoa jopa sellaista kohtaan, joka on tahallaan tehnyt meille pahaa. Älä anna meidän joutua kiusauksiin. Päästä pahasta. Sillä syvällä sisimmässämme tiedämme, että Sinun on valta ja voima ja kunnia. Aina. Ikuisesti. Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti