maanantai 8. syyskuuta 2014

Eläkehakemus

Mitenkä tuo sana "eläke" kuulostaa niin ikävältä? Ehkä kukaan ei kiinnostu enää jutuistani, vaikka vasta nyt minulla on aikaa kehittyä, löytää uusia polkuja elämään. No, joka tapauksessa muutama päivä sitten jätin sähköisen (huom; eläköityvät osaavat käyttää nettiä!) eläkehakemuksen, kauniisti kerrottuna saadakseni marraskuun alusta työeläkettä. Askel kohti vanhuutta on otettu.

Ajattelinkin, että nyt bloggaan kaikesta siitä, mitä uutta voi kokea, kun (rakas) työ ei enää rasita.
Aamut ovat ainakin rauhallisia. Sen olen jo nyt lomalaisena oppinut, että ilman herätyskellon hälytystä on ihana herätä. Yritän varoa sitä, että Turun tuomiokirkon kello ei lyö kahtatoista lyöntiään ennenkuin olen sonnustautunut vaatteisiini. Lenkkeily miehen kanssa on ollut aktiivista.
Myös metsän satoa (en mainitse sitä erästä marjaa, josta olen kirjoittanut jo ihan liikaa) olen korjannut talteen. Kamera on ollut aktiivikäytössä. Kyläilty on ja vieraitakin on ollut ihanan paljon.

Myös runoryhmä pitää kiireisenä. Tänäänkin harjoittelimme Seinäjoella pidettävää "Runo tutuksi"- tapahtumaa varten. Esityksen tulee kestää puoli tuntia (!) ja tuomaristossa istuu kolme ihmistä, joista yksi saapuu Lausujien Liitosta. Tämän päivän harjoitus oli erikoislaatuinen. Harjoittelimme tänä vuonna 100-vuotta täyttävässä vanhassa talossa. Lopuksi talon isäntä tuli kertomaan, että kissa tuo aina saaliinsa näytille. "Tulkaa nyt katsomaan, kun itseltäni jäi nitrotkin toisten housujen taskuun." No, koko akkalauma pihalle. Kissa istui tuijottamassa nurmikkoa. Mutta kottikärryissä oli isännän saalis: yli 10-kiloinen hauki. Naapurin mies sen kävi todistettavasti punnitsemassa.

Yö saapuu. Maaliskukka vaikenee.

2 kommenttia:

  1. Tuttu,komea,hyväkuntoinen 100-vuotinen rakennus,ja kalamies,jonkinverran nuorempi...
    Vaikka kovasti työstäni tykkään niin voisin mä vaihtaa osaa kanssas eläkepäivien suhteen ja muuttaa talven ajaks tänne lämpimään :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ,olitpa ihanasti kuvannut ja kuvaillut runoiluiltamme.

    VastaaPoista