sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Keveneekö kuorma?


Kuulun siihen etuoikeutettujen joukkoon, joille on vielä mahdollista tämmöinen osa-aikaeläkeläisyys. Se alkaa omalla kohdallani nyt ja sitä kestää pitkään, melkein vuoden 2014 loppuun. Eli leipä kapenee ( kovenee )?, mutta vapaus lisääntyy. Vastuu elämästä sekä työssä että kotona ja tässä maailmassa on silti sama. Itsestäni en pääse vapaalle.
Tämänhetkisiä tunnelmiani kuvaava sana on kuitenkin klisheinen: "Ihanaa"! On rinnassa semmoinen iloinen olo. En ole oikein elämisen huolilta jaksanut sitä ajatella aikaisemmin. Tänään, kun tiedän, ettei huomenna, eikä Herra paratkoon, kahteen viikkoon tarvitse mennä töihin, tunnen jonkin uuden alkavan. Ja kun se ei lopu tähän, vaan parin viikon välein  ihanuus toistuu! Voihan nenä!
Joku kyynikko miettii nyt, että elämän lopun lähenemistä tuo vain tietää. Voiko vanhenemisessa olla mitään ihanaa? No voi olla. Ensinnäkään ei enää tarvitse olla nuori. Toiseksi ei enää tarvitse tehdä niin paljon työtöitä. Kolmanneksi saa tehdä suhteellisen terveenä vielä monia kivoja asioita, niitä, joista on haaveillut.
Kyllä minä tiedän, ettei kuorma kevene kaikilta osin. Lähelläni on sairautta, itsekin saatan sairastua ja ikääntymisen vaivat saartavat minut pian kuin kiljuva jalopeuralauma. Silti tänään nosta maljan elämälle.
" Oi, kiitos Sä Luojani armollinen,
joka hetkestä jonka ma elin.
Kun annoit sa ruumihin tervehen
ja syömen mi sykähteli;
kun annoit sa tervettä kättä kaks,
kaks silmää sieluni ikkunaks, 
ja hengen niin herkän ja avoimen
joka tuutia tuulosen."
                                Eino Leino3 kommenttia:

  1. Tähän ei voi kuin todeta et ; IHANAA !!

    VastaaPoista
  2. Ja ihanaa ystävänpäivää ystävälle!

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin, Ellinoora. Olen kyllä käynyt kolmannessa huoneessa, vaikka en ole kommentoinut:-)

    VastaaPoista