sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ahdistuksen lievittäjä - siivous!

Taidan olla niitä ihmisiä, jotka ahdistuvat helposti ympäröivän maailman epävakaasta ja nopeasti muuttuvasta menosta. Uutiset vaihtelevat, näkökannat muuttuvat, jokainen vastustaa kovaäänisesti jotain ja moni huutaa ja vihaa ihan avoimesti somessa ja muussa mediassa.
Minä ahdistun.
Siksipä olen viime viikon purkanut epämukavaa oloani siivoukseen. Se on kuin terapiaa. Kun panen omaa mikromaailmaani järjestykseen, kestän paremmin ulkoa tulevan kaaoksen. Kaaos on Suomessa ja etenkin maailmalla nyt niin suuri, että joulusiivot on meillä tehty jo lokakuun alkupuolella.

En ole vain siivonnut, vaan myös poistanut kaapeista niiihin aiemmin kerääntynyttä tavaraa. Muutoksen kourissa on ollut koko alakerta eli meillä keittiö, kylppäri ja makuuhuone. Jokainen kaappi on katsastettu. Netistä olen lukenut Marie Kondo- nimisestä japanilaisesta, joka väittää siivouksen tuovan selkeyttä myös ajatuksiin. Hänen ideansa löytyvät myös KonMari- tunnisteella verkosta.

Olin Kristiinankaupungissa harjoittelemassa. Siivosimme pienellä, mutta tehokkaalla naisporukalla vastaanottokeskukseen lahjoitettua tavaramäärää. Olisittepa nähneet ne lahjoitukset ja niiden määrän! Lajittelimme, kasasimme, viikkasimme, säkitimme, pinosimme, pussitimme ja nauroimmekin välillä. No, kotona kaikki oli sitten paljon helpompaa, koska tavaraa oli noin 1000 kertaa vähemmän kuitenkin.

Idea KonMarilla on se, että esim. kaikki vaatteet levitetään asunnon lattialle tai tasoille - siis ihan kaikki ja siitä sitten poimitaan ne, jotka tuovat iloa omistajalleen. Toisten perheenjäsenten vaatteisiin ei tietenkään voi koskea. No - eihän se meillä mennyt ihan niinkuin Japanissa, mutta aika hyvään vauhtiin pääsin. Kirpparille on siirtynyt paljon tavaraa, vaatteet ja astiat yms. tavarat alkavat olla paikoillaan ja hyllyille jäi osin vielä paljon tilaakin. Ihana olo siitä.

Tässä pieni kurkkaus järjestettyihin tavarahyllyihin. Jee!

Täysinäinen kaappi, mutta kettokirjat ja servetit ovat nyt helposti saatavissa


PuserokoriSiinä sivussa valmistuneet lapaset


Järjestämisen ohella kudoin valmiiksi lapaset ja kiillotin isän v.1938 lahjaksi saaman hopeisen kynttilänjalan ja isoäidin suloisen pienen hopeasokerikon :)

Kuulumisiin! Älkää hylätkö mun blogiani, vaikka olen ollut hidas kirjoitamaan. Sydämellä on syynsä, joita ei aina itsekään ymmärrä. Siivouksen iloa :) !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti