lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tuulee

Ulkona tuulee. Tuuli taivuttelee pihan puita ihan miten tahtoo. Linnut keinuvat pesissään aikamoisessa keinussa. Mieleeni pujahtaa viime viikolta erityislasten leiripäivältä laulu, jota pikkuiset avustajiensa kanssa lauloivat heiluttaessaan jättikokoista värivarjoa:"Tuulee, tuulee, keväällä tuulee..." Kun laulussa päästiin syksyyn, kevään hiljainen ja vieno tuuli muuttui syysmyrskyksi. Lapset nauroivat ja hehkuivat innosta. Oli kivaa olla yhdessä, tehdä yhdessä erilaisia tuulia, leppoisia, kohtalaisen kovia ja sitten ihan myrskyä.

Sisällä lämpimässä on nautinto kuunnella tuulen ujellusta.  Ulkonakin nousevan tuulen suhina on ihanaa.
Toista on myrskyksi yltynyt tuuli. Muutama vuosi sitten Oulussa, kun odottelin lankomiestä hakemaan minua sairaalaan katsomaan hyvin sairasta siskoani, koin myrskyn. Seisoin Oulun teatterin edessä. Torimyyjän teltta oli juuri lähtenyt lentoon ja minä tarrasin kiinni lähimpään lyhtypylvääseen. Meri velloi voimalla. Pelotti. Odotin tutun auton saapumista pysytellen tiukasti kiinni pylväässä. Unohtumaton luontokokemus se oli.

Elämässä on aikoja, jolloin haluaakin, että tulisi tuulenpuuska, joka veisi mukanaan kaiken vanhan. Saisi aloittaa puhtaalta pöydältä, vailla syyllisyyksien ja häpeän tunteita. Tai on aikoja, jolloin elämän tuuli puhaltaa pois kaiken epäoleellisen. Jää vain tämä hetki, tässä ja nyt. Se tuuli on tavallisesti jokin yllättävä tapahtuma, joka myrskyn lailla pyyhkäisee yli. Monesti vasta jälkeenpäin tajuaa, että tuo kipeä tapahtuma antoi elämälle uuden, kipeydessäänkin paremman suunnan. Myrsky teki tehtävänsä.

Ensimmäisenä Helluntaina Jumalan Tuuli, Pyhä Henki, vuodatettiin kristittyihin. Ihana, raikas ja rakas henki, jonka soisin koko ajan olevan Auttajana, Rohkaisijana ja Neuvojana lähelläni. Jumalan uuttaluova henki puhaltaa siellä, missä tahtoo. Ehkä voin kuitenkin pyytää, että se (hän) olisi läsnä ja lähellä. Se (hän) ei vie maata jalkojen alta..  Pyhä Henki ei ole joitakin pelottavaa ja "outoa".  Hän on rakkauden ja välittämisen henki.

P.S En todellakaan tiedä, voiko Hengestä käyttää sanaa se vai Hän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti