tiistai 23. lokakuuta 2012

Ystävyys on elämän viini


Olipa kerran nainen, joka eli kaukana täältä.Tuo nainen oli nuorena pudonnut jokeen. Kylmä vesi oli kuljettanut häntä mukanaan vuolaassa virrassa. Tytön pää oli pysynyt kuitenkin pinnalla. Hän osasi uida. Virta vain oli niin pyörteinen, ettei hänen uimataidostaan ollut oikein mitään hyötyä. Voimattomat uintiliikkeet eivät auttaneet vuolaassa virrassa. Tyttö yritti sinnikkäästi uida kohti rantaa. Yhtäkkiä veden yllä näkyi oksia. Komea puu oli kaatunut joen pientareelta ja tyttö sai kuin saikin kiinni oksistosta. Hän pysähtyi hengittämään kädet lujasti puun oksan ympärillä. Siinä hän hengitteli, kunnes voimat lisääntyivät niin, että hän pystyi hitaasti puun avuliaitten oksien avulla siirtymään rantaan, jossa jalat tapasivat maan. Hitaasti hän kömpi rannalle. Väsymys sai hänet sulkemaan silmänsä. Hän ei jaksaisi liikkua mihinkään.

      Paljonko lie aikaa kulunut. Tyttö tunsi, miten hänet kiedottiin lämpimään huopaan. Joku oli tullut ja tahtoi auttaa. Tyttö tunsi, miten päähän vedettiin hellästi lämpöinen myssy ja jalkoihin pitkät, villaiset sukat. Sitten joku otti hänet syliinsä ja kantoi lämpimänä hyrisevään autoon. Vähän ajan päästä auto pysähtyi ja samat käsivarret kantoivat uupuneen sohvalle. Vähitellen hän alkoi toipua. Kuuma teekuppi kourassaan hän kertoi ikuisuudelta tuntuneesta kamppailustaan virtaa vastaan. Tuo ihminen, josta tuli hänen hyvä ystävänsä, kuunteli yhä uudelleen hänen tarinaansa. Välillä kyyneleet valuivat hänenkin poskilleen.  Tytön yllätykseksi tuo ystävä kertoi kokeneensa melkein samanlaisen onnettomuuden omassa elämässään.

      Minä en ole pudonnut jokeen. Mutta ystävyydessä olen saanut kokea samanlaista lämpöä, hyvää huolenpitoa ja ennenkaikkea sen helpottavan tunteen, etten ole elämäni asioiden kanssa yksin.
      Yhdessä jakaminen, nauraminen, itkeminen ja lopuksi vielä elämämme kantaminen Parhaalle Ystävälle auttoivat ihmeellisesti meitä molempia. Ehkä aina ei tarvita terapeutteja. Hyvä ystävä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti