lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesän väritJoskus talvella muistan yrittäneeni kuvitella, millaista kesällä on. Nyt vihreys ja luonnon runsaus ympäröi meitä. Eeva Tikka sanoo runossaan: "oksilla helisee kesä niin vähän aikaa..." On siis aika nauttia ja painaa mieleensä kesä, sen värit ja tuoksut. Eilen ajellessamme Kristiinassa ihastelimme sinisenä kimaltelevaa merta, taivasta ja vesilintuja. Matkallamme takaisin peltomaisemiin tarkastelin viljapeltojen hohtavia värejä ja ojanpientareitten keltanoita, horsmia, päivänkakkaroita - ja syksyn enteenä pietaryrttejä, sekä syvän violetteina hohtavia kanervia. Niin. Kaikki kesän värit.
Samalla Kristiinan-reissulla piipahdimme myös Teuvalla Talvikin paratiisipuutarhassa. Eipä tarvitse mennä Hollantiin asti ihailemaan kukkaloistoa, kun läheltä löytyy niin täydellinen rakkaudella hoidettu ja kasvatettu erilaisten kukkien, pensaiden, koriste- ja hedelmäpuiden runsaus! Kierreltyämme ja kuvattuamme tätä ihanuutta istuimme pikkuisen hetken talon roomalaisella terassilla, jonka kaiteella erilaisissa ruukuissa kukki vielä kymmeniä erilaisia kukkakaunottaria. Juomana nautimme talon omaa aroniamehua. Pieniä onnenhetkiä!
Kesäpäivämme oli täydellinen. Aurinkoa, merta, kukkia, viljapeltoja, varjoa, lämpöä ja ystävyyttä.
Omassa rivitalon puutarhapalasessa amppelitomaatti kasvattelee maukkaita hedelmiään. Uusi ( ja ainoa) mustaherukkapensas paistattelee nyt auringossa kantaen oksillaan kypsyviä marjoja. Jokunen kukkanen vielä kukkii, mm. nauhus on vasta hiljan avannut kukintonsa.
Kun söimme ilta-aterian pitkästä aikaa puutarhan puolella, löysivät siilit meidät heti. Nekin saivat ruokaa, joskin muutamien metrien päähän katettuna. Siis yhdellä (eikun kahdella) sanalla sanoen: Ihana Kesä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti