maanantai 11. kesäkuuta 2012

Vähä kiinnosti

Kiinnosti kuulkaa, notta kuka oikein on Jukka- poika. Jokku fiksut kaverit oli siitä ohimennehnänsä maininnu ja kiinnostus  heräs. Menin äskeen  juutuubihin ja nautiskelin pari piisiä.
Sitten erehryyn lukemahan nuorison kommentaareja kyseesestä musiikista. Kyllä en tullu ilooseksi yhtää. Nehän haukkuu siä toisiansa ja artistiaki, joku jopa kehootti jotaki toista tappamahan ittensä. En tiä notta oonko mä ny kokonaan jääny rannallen valtavirtojen juoksuusta, ku mua aiva järkytti ja melekeen viäkin aharistaa tuollaanen jutustelu. Eikö tuota juutuubin kersojen kielenkäyttyä voira poistaa, jos ne on aiva asiattomia ja karseeta?


Se Jukkapoikaanen jäi kyllä soimahan mun korvahan ja saa se siä soirakki. Keventää mukavasti tämänki ikääsen elämää, ku joku nuori tuntuu laulavan aiva oikeesta reheriistä asioosta. Sill´oli siinä toises vireos pipo pääs ja se ilootti lakioosta maisemista, sanoo kyllästynehensä kivikaupunkeihin. Jotta lakia peltomaisema ja pystymettä herättää Jumalan pelekua. Joo, kyll´oli sopeva mukula.


Nyt pitää mennä maata, notta jaksaa huomenna reisulle isoon matkajoukon kans. Siä linjapiilis ei taireta laulaa nuota piisejä, vaan Kirkon Ulukomaanavun julukaasemaa "Suvilinnun laulukirjaa". Siä taitaa menevin piisi kertua Anttilasta, joka tanssii kesäniityllä kukkien seas. Komeimmin varmahan kajahtaa suvivirsi ja joirenki  kanssamatkustajien silimäkulumihin taitaa herahtaa kyynelhelmiki vanhoja koulun kevätjuhulia muistelles.

1 kommentti: