lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tää oli mustikkapäivä

Edellisen mustikkaretken poluilta...
Tää näkee silmissään vielä mustikkaisia mättäitä. Tää oli äsken mustikassa. Oli tää tänään ennemminkin siellä, mutta tää tuli välillä kotiin. Tää söi kotona kasviskeittoa koskenlaskijajuustolla terävöitettynä ja sitten tää meni uudestaan metsään. Tää ei voinut enää unohtaa hyttysmyrkkyä.

Nyt tää on kotona taas ja ajattelee niitä hyttysiä. Miks niitä pitää olla niin paljon? Metsä on niiden reviiriä, mutta ei niiden silti tarvitsisi tunkea nenään, suuhun, silmälasien alle ja kaulaan. Miksiköhän Jumala loi ne hyttyset? Tää sai yhteensä jotain neljä litraa niitä marjoja, mutta enemmän olisi tullut, jos ei olisi ollut niitä hyttysiä. Tään selkäkin on vähän väsyvää sorttia. Mutta tään periaate on, että mustikat poimitaan käsin, ei koneella. No, periaatteestaan joutuu kärsimään tehottomuudessa, mutta marjojen puhtaudessa käsinpoimija voittaa. Sitäpaitsi tää nauttii niitten marjojen koskettamisesta. Tää on varmaan vähän hullu.

Siellä metsässä alkoi laulattaa. Kaukaa varis vastasi. Sitten tuli mieleen kaikkea ja kaikkea. Ajatukset olivat välillä mustia tai ainakin harmaita. Viime aikojen kirkolliset keskustelut alkoivat taas mietityttää ja surettaa. Miksi me ollaan niin rajaavia ja poissulkevia, ärhäköitä tuomitsemaan?

Kesken näiden mietteiden alkoi kuulua huminaa. Tää kuuli selvästi, miten tuuli nousi ja alkoi taivuttaa puita. Tää istui kannolle ja kuunteli metsän salaperäisiä, ihastuttavia ääniä. Sitten tuli kiitollinen olo. Miten hyvin kaikki on. Miten tää on nauttinut lomapäivistä ja läheisistä ihmisistä.
Jostain syystä suusta alkoi tulla ulos vanhan virren sanoja: "Jo varhain Herra annoit, meill´ osan iäisen..."
Sitten alkoi sataa. Hitaasti ja hiljaa - ja tää tuli kotiin, pani saunan lämpiämään ja kävi antamassa pusun miehelle. Se vähän hermoili huomisen saarnan kanssa. Tää menee nyt kohta saunaan ja tekee sitä ennen mustikkarahkaa. Saturdaynight fever!






















2 kommenttia:

  1. Ei ihan tutun Tuulimainen kirjoitustyyli,mutta ei paha,-ja sisaltohan se on joka ratkaisee :)

    VastaaPoista